Dagje uit in Limburg

Kasteel en brasserie Schaloen

Kasteel en brasserie Schaloen

Kasteel Schaloen
Romantisch & historisch verblijf bij Valkenburg.
Kasteel Schaloen is een romantisch door een slotgracht omgeven kasteel met diverse bijgebouwen. Het ligt midden in de Zuid Limburgse bossen, als een oase van rust. Het kasteel word reeds in 1375 genoemd. Twee boogbruggen leiden naar het van torens voorziene kasteel. In 1656 werd het kasteel deels verwoest tijdens de Spaans-Nederlandse oorlog en herbouwd door de heer Hoen van Cartiels. In 1894 vond een restauratie in neogotische stijl plaats.Maar toch maar een paar minuten rijden van het gezellige toeristische plaatsje Valkenburg aan de Geul. Dagelijks genieten vele mensen van de sfeer en uitstraling van dit bijzonder pand. Kom zelf eens kijken. Het is absoluut de moeite waard!

Brasserie Schaloen
Genieten van het uitzicht van het kasteel, tuin en binnenplaats en verzekerd van altijd vrolijke en gastvrije bediening. Het is op Kasteel Schaloen bij 'Brasserie Schaloen' aangenaam en relaxed vertoeven. Bijvoorbeeld voor of na een wandeling of een fietstocht. Maar vanzelfsprekend kunt u ook zomaar 'aan komen waaien'.
Iedereen is hier van harte welkom voor een lekker kopje "Blanche Dael" koffie met Limburgse Vlaai of een lekkere lunch. Wij serveren smaakvolle Limburgse bieren en diverse wijn

Gemeente Valkenburg aan de Geul (Oud-Valkenburg)
Categorieën Molens, Kastelen, Cafe / Restaurant.

Adres en contactgegevens

Oud-Valkenburg 5
Oud-Valkenburg

Relevante links

De gegevens kunnen verouderd zijn.